Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@11:57:57 GMT

آهنگ تیتراژ پایانی سریال شش قهرمان و نصفی متعلق به کیست + صوت

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۴۶۳۷۳

آهنگ تیتراژ پایانی سریال شش قهرمان و نصفی متعلق به کیست + صوت

‍‍‍‍‍‍

تیتراژ پایانی سریال «شش قهرمان و نصفی» براساس ملودیِ کردی اجرا شده که متأسفانه عوامل موسیقی این سریال اشاره‌ای به اصالتِ این ملودی نکرده‌اند. ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۱ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «شش قهرمان و نصفی» عنوان سریال ایرانی است که به نویسندگی و کارگردانی حسین قناعت و تهیه‌کنندگی پرویز امیری، نوروز امسال (1399) از شبکه پنج سیما پخش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پخش این سریال با حاشیه‌هایی برای تیتراژ پایانی‌اش همراه بود.

برخی معتقد بودند که تیتراژ پایانی سریال «شش قهرمان و نصفی» کپی‌برداری از تصنیفی قدیمی در موسیقی کردستان است.

در تیتراژ پایانی این سریال محمدمهدی کورنگی به عنوان آهنگساز و ابوالحسن خوشرو معرفی شده است. در جای دیگری از تیتراژ و در پایانِ اسامی مربوط به گروه موسیقی، عبارتِ «بر اساس نواهای فولکلور» نوشته شده است، اما گویا این عبارت برای شفاف بودنِ اصالتِ ملودیِ به کار رفته در این سریال کافی نبوده است.

در هفته‌های پس از پخش این سریال در نوروز امسال، هجمه‌هایی متوجهِ آهنگساز و تهیه کننده‌ سریالِ «شش قهرمان و نصفی» شد. این اعتراضات بر این اساس شکل گرفته بود که چرا آهنگسازِ موسیقی این سریال، به ریشه‌ ملودیِ تیتراژ اشاره‌ مستقیم نکرده است.

البته در ابتدای این ماجرا، برخی معتقد بودند که ملودیِ تیتراژِ پایانیِ این سریال متعلق به منطقه‌ی شمال کشور است. اما پس از مدتی سندی در این باره به دست خبرنگار تسنیم رسید که ادعایِ منتقدان را اثبات می‌کرد.

این سند یک فایل صوتی است که اجرای ملودیِ مد نظر را توسط «حسن زیرک» یکی از خوانندگان قدیمی موسیقی کردستان در سال 1331 اثبات می‌کند. این سند را دارابی پژوهشگر حوزه موسیقی و وکیل دادگستری به دست خبرنگار تسنیم رساند.

دارابی درباره این آهنگ می‌گوید: این قطعه را مجتبی میرزاده تنظیم کرده و بسیار هم شنیدنی است. میرزاده از آهنگسازان و تنظیم‌کنندگانِ شناخته شده موسیقی ایران است. بسیاری از اهالی موسیقی از او به عنوان یک نابغه یاد می‌کنند. این اجرا در سال 1331 در رادیو بغداد ضبط شده است.

وی ادامه داد: این قدیمی‌ترین اجرایی است که از این ملودی در دست است. ای کاش عوامل سازنده این سریال در تیتراژ پایانی اشاره می‌کردند که ملودیِ این اثر متعلق به کدام منطقه است.

این پژوهشگر تأکید کرد: ما باید نسبت به اصالت آثار موسیقی حساس باشیم. در سال‌های اخیر مراجعه به موسیقی نواحی و استفاده از ملودی‌های این موسیقی به عنوان سرچشمه موسیقی دستگاهی ایران زیاد شده است. خوشبختانه بسیاری از آهنگسازان رویه حرفه‌ایِ استفاده از نغمه‌های موسیقی نواحی را می‌دانند و هرگاه از ملودیِ خاصی استفاده می‌کنند به منطقه و ریشه‌اش اشاره می‌کنند.

در ادامه می‌توانید فایل صوتیِ مربوط به اجرای حسن زیرک با تنظیم مجتبی میرزاده را بشنوید:

 

 

در اینجا هم می‌توانید فایل صوتیِ تیتراژ پایانیِ سریال «شش قهرمان و نصفی» را بشنوید:

 

 

شنیدنِ این دو فایل صوتی نشان می‌دهد که ملودی هر دوی آنها یکی است. چون فایل صوتیِ مربوط به اجرای حسن زیرک بسیار قدیمی‌تر است، می‌توان به این نتیجه رسید که این ملودی مربوط به منطقه کردستان است و احتمالاً بعدها و با گذر زمان به دیگر نقاط کشور هم رفته است.

البته این معنای سرقتِ این ملودی از سوی آهنگسازِ موسیقی سریالِ «شش قهرمان و نصفی»‌ نیست؛ چرا که در تیتراژ این سریال عبارت «بر اساس ملودی فولکلور» ذکر شده است. اما تنها ذکر این عبارت کافی نیست و شاید بهتر بود که عوامل ساخت این سریال درباره ریشه‌های ملودیِ تیتراژ پایانی این سریال توضیحات بیشتری ارائه کنند.

سریال «شش قهرمان و نصفی» برای نخستین بار در نوروز سال 1398 از شبکه پنج پخش شد.موضوع کلی شش قهرمان و نصفی به کارخانه مداد رنگی بازمی‌گردد که به دلایلی بعد از سال‌ها تعطیل می‌شود و چند کودک به کمک قهرمان اصلی سریال به نام «ارسلان میرمیرانی» در تلاش‌اند تا آن را بازگشایی کنند.

عوامل گروه موسیقیِ سریال «شش قهرمان و نصفی» عبارت‌اند از: آهنگساز: محمد مهدی گورنگی خواننده: استاد ابوالحسن خوشرو شاعر: افشین علاء بر اساس نغمه ی مازندرانی "پغوم" نوازندگان: ناصر رحیمی: فلوت، فلوت آلتو، پیکولو کریم قربانی: ویلنسل علی جعفری پویان: ویلن میثم مروستی: ویلن یگانه حسینی نیا: ویلن، ویلن سولو بهزاد رواقی: تار رضا کلانتری: تار کورش بزرگ پور: سازهای کوبه ای فرزاد محمدنژاد: دوتار امین رحیمی: سرنا، نی سعدی صادقی: للوا ضبط موسیقی: رحیم ناحی، صادق نوری، عابد درخشان استودیو مدرن، استودیو فرهنگ نوروز.

انتهای پیام/

R33357/P/S4,40/CT4

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شش قهرمان و نصفی تیتراژ پایانی فایل صوتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۶۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل آینده آبی‌ها کیست؟

به گزارش قدس آنلاین، مهم‌ترین بحث درخصوص این روزهای باشگاه استقلال به انتخاب جانشین علی خطیر بازمی‌گردد. پس از برکناری شبانه مدیرعامل آبی ها که با امضای سه عضو هیئت مدیره این باشگاه صورت گرفت، همه در انتظار تصمیم نهایی پتروشیمی خلیج فارس هستند تا به عنوان مالک باشگاه، مدیر جدید استقلال را انتخاب کند.

در مقطع فعلی، زمام امور در باشگاه استقلال به دست فرشید سمیعی سپرده شده است. عضو هیئت مدیره آبی ها که در مقام سرپرست مدیرعاملی آبی ها بر کارهای مدیریتی نظارت دارد و حتی خود او نیز شانس این را دارد که در قامت مدیرعامل جدید استقلال، جانشین خطیر شود.

با این وجود و پس از برکناری خطیر، بحث و گمانه زنی درباره انتخاب جانشین وی نیز افزایش یافت و نام های زیادی در فضای مجازی منتشر شده است. نام تعدادی از مدیران مختلف که پیش از این نیز تجربه نشستن روی صندلی ریاست باشگاه استقلال را در کارنامه دارند به همراه نفرات دیگری که در سال‌های اخیر همواره یکی از گزینه‌های مطرح شده در فضای مجازی برای نشستن روی صندلی ریاست باشگاه بوده‌اند، در میان کاندیداها دیده می شود.

یکی از این اسامی، مصطفی آجورلو است. فردی که در دوره مدیریتی او، استقلال توانست به قهرمانی بدون شکست در لیگ برتر دست یابد و به یکباره در میانه های نیم فصل نخست لیگ قبل، از کار برکنار شد و جای خود را به علی فتح الله زاده داد. برکناری پرحاشیه آجورلو با واکنش های زیادی همراه شد و از آنجایی که فرهاد مجیدی و ریکاردو ساپینتو همواره در دوره مدیریتی آجورلو از وی تعریف و تمجید کرده اند، سبب شده تا نام او به عنوان یکی از کاندیداها مطرح شود بخصوص اینکه او رابطه بسیار خوبی نیز با جواد نکونام دارد.

نام دیگری که همواره در این سال‌ها به عنوان گزینه مدیریت استقلال مطرح شده، سعید آذری است. مدیر سابق ذوب آهن و فولاد که دست بر قضا از مقبولیت خاصی نیز میان هواداران استقلال برخوردار است. حتی پیش از نشستن علی خطیر روی صندلی ریاست، او یکی از جدی ترین گزینه های مدیریت باشگاه بود ولی در نهایت این اتفاق رخ نداد.

اما آن‌گونه که از گوشه و کنار به گوش می‌رسد، شهریاری که به عنوان نماینده تام الاختیار هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس در باشگاه استقلال مشغول به کار شده، از طرف مالک جدید آبی‌ها این قدرت را دارد تا در خصوص مسائل مدیریت و اثرگذار باشگاه استقلال تصمیم گیری کند. فردی که پیش از این و در سال‌های گذشته علاوه بر سابقه مدیرعاملی باشگاه صبا باتری، حضور در هیئت مدیره استقلال را نیز در کارنامه دارد. ممکن است حتی خود شهریاری به عنوان رئیس هیئت مدیره در این باشگاه مشغول فعالیت شود و شخص دیگری در سمت مدیرعاملی منصوب شود و عملا امور مدیریتی باشگاه استقلال از فیلتر شهریاری و هلدینگ خلیج فارس رد شود.

به هر شکل تا زمان قطعی شدن انتخاب مالک باشگاه استقلال و هیئت مدیره آبی‌ها باید منتظر ماند. در حال حاضر فرشید سمیعی که پیش از این نیز یکی از اعضای هیئت مدیره باشگاه بود، به عنوان سرپرست مدیرعاملی باشگاه استقلال وظیفه دارد تا مسائل جاری باشگاه را با هماهنگی با مالک آبی‌ها پیش ببرد.

دیگر خبرها

  • سرمربی فصل بعد پرسپولیس کیست؟
  • بحث درباره «فیلم و سریال» به شبکه چهار کشیده شد
  • موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد
  • دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!
  • جذاب‌ترین قابلیت استوری اینستاگرام رونمایی شد
  • جدیدترین و جذاب ترین قابلیت‌های استوری اینستاگرام
  • مدیرعامل آینده آبی‌ها کیست؟
  • جدیدترین قابلیت‌های استوری اینستاگرام + عکس
  • جدیدترین و جذاب ترین قابلیت‌های استوری اینستاگرام | عکس
  • شنیدن ملودی‌های شریف روی نُت «رعنا»/ موسیقی خوب برای سریال خوب است